Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για τα όσα βιώνει ο ευάλωτος πληθυσμός στη Γάζα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Στο ειδικό άρθρο, με τίτλο «Εσωτερική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προτρέπει το Ισραήλ να ανανεώσει την παροχή του νερού στη Γάζα» καταδεικνύονται τα προβλήματα της έλλειψης ανεφοδιασμού στα καύσιμα, σε εγκύους και μωρά, κάτω των έξι ετών.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στη διακυβέρνηση Μπάιντεν να πιέσει το Ισραήλ να λάβει άμεσα μέτρα, που σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεση, θα ανακουφίσουν τους Παλαιστίνιους.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό περισσότερες εγγυήσεις στο θέμα των αμάχων.

Όμως, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει 14.000 άμαχοι, αλλά και το νοσοκομείο Αλ Κουντς όπου δόθηκε νέο ισραηλινό τελεσίγραφο εκκένωσης.

Το Τελ Αβίβ επιμένει ότι κάτω από τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται υπόγεια κέντρα διοίκησης της Χαμάς, που χρησιμοποιούν επί της ουσίας τους αμάχους ως «ασπίδα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ