Ένας 25χρονος ασθενής στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, το περασμένο Σάββατο (28/10) ο οποίος βρέθηκε στο χειρουργικό τμήμα των Επειγόντων, ξυλοκόπησε υγειονομικό, επειδή… δεν εξυπηρετήθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο νεαρός σηκώθηκε από την εξεταστική κλίνη και άσκησε σωματική βία στον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα:

«Επειδή θεώρησε ότι αργούν σηκώθηκε επάνω από την εξεταστική κλίνη και περιέλαβε στο ξύλο τον νοσηλευτή που του παρείχε νοσηλευτική φροντίδα. Τον έκανε… μαύρο στο ξύλο…. Εάν δεν ήταν άλλο άτομο που περίμενε να εξετασθεί ο ίδιος ή αυτόν που συνόδευε, να παρέμβει μπορεί να είχαμε χειρότερα. Κατατρομοκρατημένοι όλοι οι γύρω ασθενείς και προσωπικό», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: Ολομόναχος ο νοσηλευτής στο δικαστήριο – Απούσα η Διοίκηση

Σύμφωνα με παριστάμενους μάρτυρες, ο νεαρός προκάλεσε ζημιές στα Επείγοντα, σπάζοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου και η αστυνομία, η οποία, συνέλαβε τον νεαρό και τον οδήγησε μαζί με τον νοσηλευτή, στο αστυνομικό τμήμα.

Ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση, ενώ σήμερα βρέθηκε ως μάρτυρας στο αυτόφωρο δικαστήριο, ολομόναχος -όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ- χωρίς καμία συμπαράσταση από τη διοίκηση του Τζάνειου Νοσοκομείου.

«Η διοίκηση εξαφανισμένη. Πουθενά δεν εμφανίσθηκε. Άφησε τον νοσηλευτή απροστάτευτο. Αυτό είναι ντροπή. Αναμένουμε τη παρέμβαση του Υπουργού Υγείας. Έλεος με αυτές τις διοικήσεις. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι δημόσιες σχέσεις και η δημόσια εικόνα. Άφησαν τον νοσηλευτή κτυπημένο να τρέχει στα δικαστήρια. Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα το πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο. Ντροπή και πάλι ντροπή», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ