Οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα «πλημμυρίσει» τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά όπλα υπό την επιτήρηση Αμερικανών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα», στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα «Middle East Eye» Άραβας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Οι δηλώσεις του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, βασίζονται σε διαρροές από τις ΗΠΑ.

Ισραήλ και ΗΠΑ ευελπιστούν να επιτύχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού του εχθρού προκειμένου να διεισδύσουν στις σήραγγες της Χαμάς, να διασώσουν περίπου 220 ομήρους και να σκοτώσουν χιλιάδες τρομοκράτες που ανήκουν στις Ταξιαρχίες «Αλ Κασάμ» (την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), ανέφερε η πηγή δίχως να κατονομαστεί.

Kατά της διάρκεια της επίθεσης, οι Ισραηλινοί θα διεισδύσουν στις σήραγγες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης για να διασώσουν τους ομήρους που κρατούν από τις 7 Οκτωβρίου οι τρομοκράτες της Χαμάς και να σκοτώσουν χιλιάδες στρατιώτες της Ταξιαρχίας Αλ Κασάμ, γράφει τo «Μiddle East Eye», ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που καλύπτει γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευθούν στις σήραγγες της Χαμάς, ικανές να παραλύσουν τις σωματικές κινήσεις για χρονικό διάστημα μεταξύ 6 και 12 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα διεισδύσουν στις σήραγγες, οι όμηροι θα διασωθούν και χιλιάδες στρατιώτες της Αλ Κασάμ θα σκοτωθούν», ανέφερε η πηγή.

«Το σχέδιο εξαρτάται από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ώστε να επιτύχουν αποφασιστική νίκη, χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα αέρια, κυρίως νευροπαραλυτικά αέρια, και χημικά όπλα. Μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού αερίου θα διοχετευτούν στα τούνελ της Χαμάς», υποστήριξε η πηγή.

Οι αναφορές περί καθυστέρησης μιας χερσαίας εισβολής στη Γάζα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπλάνησης του Ισραήλ προκειμένου να αιφνιδιαστεί ο εχθρός με πολλαπλές επιθέσεις.

Το δίκτυο απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, ωστόσο, μέχρι την ώρα της ανάρτησης του άρθρου, δεν υπήρξε απάντηση από τις δύο πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ