Αμηχανία, αρχικά, μεταξύ των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία – Αργότερα, μίλησαν για περίπου δύο λεπτά – Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Νίκος Δένδιας – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Παρουσία πλήθους επισήμων, εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, διεξήχθη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Θεσσαλονίκη. Όπως ήταν φυσικό, το «παρών» έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παρόντες στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης ήταν και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, με το κλίμα μεταξύ τους να είναι μάλλον… αμήχανο και «παγωμένο», τουλάχιστον στην αρχή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καθόταν δεξιά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στα αριστερά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΄

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο και τις εικόνες, ο κ. Ανδρουλάκης συνομιλούσε με τον κ. Τζιτζικώστα, με τον κ. Κασσελλακη να βρίσκεται ανάμεσά τους, αμέτοχος. Ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ δεν είχε αφήσει το πρόγραμμα της παρέλασης από τα χέρια του, ενώ σηκωνόταν συνέχεια και χειροκροτούσε. Ουσιαστικά, η μόνη τυπική επαφή των δύο αρχηγών, ήταν όταν ο κ. Κασσελάκης έφτασε στην εξέδρα των επισήμων και χαιρέτησε όλους τους παριστάμενους δια χειραψίας, ευχόμενος «χρόνια πολλά».

Καθώς πάντως η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης φάνηκαν να έχουν και μια σύντομη συνομιλία, διάρκειας περίπου δύο λεπτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ