«Στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποιεί ομιλία στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στο Λαγονήσι, υποστήριξε ότι ελπίζει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Καλησπέρα σας, είμαι ευγνώμων να απευθύνομαι σε εσάς, σε αυτό το συνέδριο. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, δεν είχα καμία απολύτως προσδοκία να προσκληθώ σε αυτήν την εκδήλωση, πόσω μάλλον ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε. Ήταν μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και εμού, επιθυμούσαμε να παραμείνει. Άνοιξε τους ορίζοντες του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε ένα προοδευτικό κέντρο.

Δύο μήνες αφότου αποφάσισε να παραιτηθεί, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, να τον διαδεχθώ. Δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς, ωστόσο, εξελέγην με μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι το πλέον αποκαλυπτικό μέρος της θέσης μου, σήμερα. Όσοι ψήφισαν και με εμπιστεύθηκαν, είδαν έναν μαχητή σε εμένα, ελπίζω να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας», σημείωσε αρχικά ο κ. Κασσελάκης.

«Οι δημοσιονομικές και κοινωνικές μας πολιτικές μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο πλεόνασμα. Πρέπει να απαλλαγούμε από τα εδραιωμένα συμφέροντα και τη διαφθορά, γεγονός το οποίο δε μπόρεσε να καταπολεμήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πιστεύω ότι η σύγχρονη και προοδευτική Αριστερά θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μέρισμα της ευημερίας, παράλληλα με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική. Ισότητα στο δικαίωμα επιδίωξης της ευτυχίας», επεσήμανε στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ