Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επιτροπή LIBE και το «χαστούκι» του Χρήστου Ράμμου για την καθυστέρηση στην έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, στον απόηχο της εξέλιξης πως η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε μετά από σχεδόν έναν χρόνο ότι είναι «μείζονος σημασίας» και την «αναβαθμίζει».

Μετά την τοποθέτησή του στην επιτροπή PEGA πριν από λίγο καιρό, και μετά τις εξελίξεις στην ΑΔΑΕ με την πραξικοπηματικού χαρακτήρα αντικατάσταση μελών στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ο κ. Ράμμος επανήλθε, αυτή τη φορά στη LIBE, στηλιτεύοντας το ότι η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, αλλά σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, όσο και η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο Κώστας Αρβανίτης, εξέδωσαν πύρινες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά φόρα και την καθυστέρηση στην έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κατρακύλα της εικόνας της χώρας μας στα ευρωπαϊκά φόρα, δεν έχει τέλος» τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής» σημειώνει από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Σωκράτης Φάμελλος: Κολοσσιαίες οι ευθύνες του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης
Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι «το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών παραμένει “στο συρτάρι”, παρότι βάλλονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της αρχής – ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

«Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι κολοσσιαίες, εφόσον οι πράξεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εκθέτουν παγκόσμια τη χώρα μας» τονίζει ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει θεσμικά να λάβει κοινές πρωτοβουλίες για την προστασία και τη στήριξη των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως για το σεβασμό και την εφαρμογή όλων των συνταγματικών προβλέψεων. Και η δικαιοσύνη, ως πυλώνας του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να διαφυλαχτεί και ο θεσμός αλλά και το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία.»

Καταλήγοντας, ο Σ. Φάμελλος ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την κοινωνική συμφωνία δημοκρατίας θα είναι παρών και θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ