Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εισήγησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα μέλη του κόμματος να χαμηλώσουν τους τόνους και μην «αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες και ορισμένα ζητήματα να απαιτούν διόρθωση στον τρόπο λειτουργίας μας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύθηκε πως «το κόμμα μας θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά. Θα λειτουργούμε με βάση το Καταστατικό και τις θέσεις μας» και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται «σε μια φάση ανασυγκρότησης και μπροστά σε ένα συνέδριο, και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις».

Εκτίμησε ωστόσο πως «έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια» και εξήγησε: «Δεν αναφέρομαι στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ούτε στην πολιτική κριτική. Κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου. Να μην είμαστε αυτοαναφορικοί. Από μεριάς μου θέλω να τηρήσω τη θεσμική διαδικασία και θα παροτρύνω για ενότητα. Δεν μ’ ευχαριστεί αυτή η κατάσταση. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου είναι ταυτοτικό ζήτημα για εμένα. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενότητας» τόνισε.

«Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε ρυθμό. Σήμερα, κάνουμε ένα πρώτο βήμα, με την ενεργοποίηση του Εκτελεστικού Γραφείου. Γιατί τα προβλήματα είναι εδώ. Και αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας, και να βγούμε στην κοινωνία» είπε.

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, ζήτησε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλα τα μέλη του κόμματος που μιλούν στα ΜΜΕ, πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο προσυνεδριακός διάλογος, να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία και να επισπευστεί ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ποιοι συμμετείχαν
Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ