Το δράμα μιας οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα που σε διάστημα περίπου ενός χρόνου έχασε δύο μωρά φέρνει στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου παιδιού.
Την περασμένη εβδομάδα έφυγε από τη ζωή το δύο μηνών μωρό της οικογένειας, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», η μητέρα μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου πως οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί. Επρόκειτο για το μόλις 20 ημερών μωρό και το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε τον Ιούλιο του 2022 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξέχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του.

Φως στα αίτια θανάτου του δύο μηνών βρέφους αναμένεται να δείξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπήρχαν κι άλλες απώλειες βρεφών στην οικογένεια στο παρελθόν και γι’ αυτό οι γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο. Ειδικότερα, η γιαγιά των δύο νεκρών βρεφών είχε επίσης χάσει ένα κοριτσάκι 1,5 ετών το 2014, ενώ πληροφορίες  θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, αεροβαπτίστηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ