Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 17η ημέρα του, με τους φόβους για μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Δύση να κορυφώνεται.

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ στο βρετανικό δίκτυο Sky News. Όπως υποστήριξε ο Χέρτζογκ, μέλη της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες της Αλ Κάιντα για το πώς να κατασκευάζουν χημικά όπλα. Μάλιστα τα έγγραφα αυτά τα παρουσίασε στο κανάλι ο Ισραηλινός πρόεδρος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα» που έδειχνε πώς να φτιάξεις ένα όπλο με κυάνιο.

Παράλληλα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ εξήγησε πως ανάμεσα στους βασικούς λόγους της εξάπλωσης ασθενειών είναι πως οι κάτοικοι της Γάζας είναι αναγκασμένοι να πίνουν μολυσμένο νερό, ελλείψει καθαρού πόσιμου νερού.

Την ίδια ώρα, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ και του Κατάρ να απελευθερώσουν περισσότερους από 200 ομήρους που κρατούνται εκεί από τη Χαμάς.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ