Πολλές συζητήσεις στο πολιτικό πεδίο και κυρίως στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος, ενώ πριν από λίγο αναφέρθηκε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

«Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα», τόνισε Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» νωρίτερα σήμερα εξηγώντας την απόφασή του. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Στον αντίποδα για «παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων» του Στέλιου Κούλογλου κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αποχωρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος. Όπως σημειώνουν, οι αμφισβητήσεις αυτές «σε κρίσιμες στιγμές» ήταν «επιζήμιες για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του».

Η ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου
Μέσω επιστολής προς τον Στέφανο Κασσελάκη ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιείται.

Ο Στέλιος Κούλογλου στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και στον τρόπο που ο ίδιος προβάλει την προσωπική του ζωή. Κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας σε μία κρίσιμη στιγμή: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας, την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σε αυτές τις συνθήκες για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, η κατάσταση είναι ανυπόφορη».

Συμπληρώνει επίσης πως «ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωϊνάδικα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφεθεί μόνος και ανενόχλητος να κάνει πολιτική στα δελτία ειδήσεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ