Σε… πανηγυρικό τόνο είναι γραμμένο το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού μετά το «κατόρθωμα» της «αναβάθμισης της Ελλάδας από την S&P σε επενδυτική βαθμίδα», όπως έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook, κάνοντας λόγο για επικύρωση του γεγονότος ότι «η χώρα μας έχει μπει σε έναν δρόμο δυναμικής ανάπτυξης με προοπτική». Όλο αυτό, όπως σημειώνει, «είναι αποτέλεσμα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια».

Ωστόσο ξέχασε να γράψει ότι η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί εξαγγελία της ΝΔ ήδη από το 2019, η οποία τώρα δόθηκε στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η αισιοδοξία της κυβέρνησης πατάει βέβαια πάνω στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που θα καταλάβει κάθε πολίτης ‘στην τσέπη του’. Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι πολύ κάτω του πληθωρισμού – ήδη το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρεται σε υπερβολικά αυξημένα έσοδα και στον ‘πληθωρισμό της απληστίας’.

Η ακρίβεια καλά κρατεί, ειδικά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα φτωχοποιεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είμαστε στο 59% του μέσου όρου στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη, έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα και είμαστε 3η χώρα στην Ευρωζώνη, 5η στην Ευρώπη και 7η στον κόσμο στην ακρίβεια, παρά τις επιδοτήσεις.

Για όλα αυτά ίσως πει κάτι ο πρωθυπουργός την άλλη Κυριακή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ