Το «καμπανάκι» χτυπούν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο τονίζοντας πως εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται ασθενείς, περίπου 1.400 σε αριθμό, περιμένουν έως και οκτώ μήνες για να κάνουν ένα χειρουργείο!

Όπως αναφέρει σε καταγγελία του το Σωματείο των Εργαζομένων, η κατάσταση έχει εξελιχθεί έτσι καθώς υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη σε προσωπικό που έχει οδηγήσει σε «λουκέτο» τις 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών που περιμένουν για μήνες ολόκληρους να υποβληθούν σε τακτικό χειρουργείο όπως χολοκύστεκτομη, ολική θυρεοειδεκτομή, σπονδυλοδεσία κλπ.

Οι εργαζομένοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων, την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες,  να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, τη μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων, τη σύσταση και προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων αιματολόγων ή βιοπαθολόγων για την αιμοδοσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Για την πολύμηνη αναμονή περισσότερων από 1400 ασθενείς για χειρουργική επέμβαση στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους, νοσηλευτικό, μαιευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου) καταθέσαμε την παρακάτω καταγγελία προς το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΘ ΘΡΙΑΣΙΟ, Την κοινοποιήσαμε σε δεκάδες εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επισημαίνουμε ότι πρόσθετα προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού στις κλινικές του Χειρουργικού τομέα (Γ/Χ, ΝΧ, ΩΡΛ/ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, Μ/Γ) καθώς και στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια,

Με το έγγραφο μας ζητάμε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι αναγκαίες ενέργειες για:

► προκήρυξη και κάλυψη των 2 κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ με σύσταση 4 τουλάχιστον επιπλέον θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων

► ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας

► μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων

► σύσταση και προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων αιματολόγων ή βιοπαθολόγων για την Αιμοδοσία. Προκήρυξη των κενών θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικευμένων γιατρών και των 8 κενών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ