Μέχρι την παραλία έφτασε η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας και έσβησε τελικά, ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα επιμέρους μέτωπα.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι στην Βορειοδυτική Κέρκυρα, ανάμεσα στα χωριά Άγιος Στέφανος και Αυλιώτες.

Το μεσημέρι έφτασε μήνυμα του 112 στους κατοίκους, να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι των Αυλιωτών, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια και ξενοδοχεία των οικισμών.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Η φωτιά που έχει οριοθετηθεί στα χωριά Αυλιώτες και Άγιος Στέφανος, βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κέρκυρας ενισχύθηκαν με δύο πεζοπόρα τμήματα και 5 υδροφόρες. Συνολικά, επιχειρούν 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 14 οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων στη μάχη της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην κάψει σπίτια και ξενοδοχεία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ