Ένα τραγικό περιστατικό θανάτου ενός ανθρώπου από τη Μαγνησία που πέθανε τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα ενώ περίμενε επί ώρες να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση έρχεται στην επιφάνεια μετά από ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και των άλλων βουλευτών της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ερώτηση, ο ασθενής, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου ως επείγον περιστατικό [διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής] το οποίο έχριζε άμεσου χειρουργείου, έπρεπε να διακομιστεί για την επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) το όποιο διαθέτει Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική.

Με έκπληξη όμως, η οικογένειά του ενημερώθηκε πως «το επείγον χειρουργείο δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο αρμόδιος διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής με το από 04/08/2023 έγγραφο προς τον Διευθυντή του ΠΓΝΛ, ότι η Πανεπιστημιακή Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛ μπορεί να καλύπτει περιστατικά διαχωρισμού αορτής κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 μόνο για 5 ημέρες»!

Μετά από 7 ώρες αναμονής, και ενώ δεν κατέστη δυνατό ο ασθενής να χειρουργηθεί ούτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως γίνεται γνωστό από τη σχετική ερώτηση, η οικογένεια του ασθενούς στράφηκε στη λύση ιδιωτικής κλινικής, ωστόσο ο ασθενής δεν άντεξε την πολύωρη αναμονή και κατέληξε στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στην ιδιωτική κλινική.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και οι υπόλοιποι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Υγείας αν γνωρίζει ότι η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛ η οποία οφείλει να λειτουργεί επαρκώς για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών κάλυπτε περιστατικά διαχωρισμού αορτής μόνο για πέντε ημέρες τον μήνα και συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 11-9-2023 έως 16-9-2023 για τον Σεπτέμβριο και 7-8-2023 έως 12-8-2023 κατά τον Αύγουστο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ