Τις τελευταίες ημέρες στο Μαρμάρι της Εύβοιας, μάθαμε ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ μεθοδεύει το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος.

Πραγματικά είναι απορίας άξιον, με ποια κριτήρια πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, από τους διοικούντες των ΕΛΤΑ η οποία θα στερήσει από τους 1500 μόνιμους κατοίκους του χειμώνα, αλλά και από άλλους τόσους παραθεριστές του καλοκαιριού, μία τόσο σημαντική υπηρεσία!

Μια υπηρεσία και ένα υποκατάστημα, το οποίο λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 40′,και με την οποία, εξυπηρετούνται και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι οι οποίοι από δω και στο εξής, καλούνται να διανύουν τα 30 χιλιόμετρα πήγαινε έλα για την Κάρυστο, με το ανάλογο σωματικό αλλά κυρίως οικονομικό κόστος!

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Μαρμάρι, είναι η βασική ακτοπλοϊκή είσοδος της νότιας Εύβοιας, στο οποίο δραστηριοποιούνται και πάρα πολλοί επαγγελματίες, οι οποίοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς των μνημονίων, που βιώνουμε θα πρέπει να επιβαρυνθούν με άλλη μία ταλαιπωρία, οικονομική και γραφειοκρατία, μιας και η συγκεκριμένη Κοινότητα δεν διαθέτει ούτε ένα… υποκατάστημα Τραπέζης!

Προσωπικά διερεύνησα το θέμα και έμαθα ότι οι καταργήσεις των υποκαταστημάτων, γίνονται προκειμένου να ελαττωθεί το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού, ο οποίος έχει περιέλθει σε οικτρή οικονομική κατάσταση από την κακοδιαχείριση και τις σπατάλες των παρελθόντων ετών.

Εδώ και για του λόγου το αληθές, θα σας αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία, την οποία βίωσα πριν από κάποια χρόνια, όπου στις συζητήσεις που έκανα με στέλεχος του Οργανισμού, για να πάρω ένα δάνειο 5000€ μέσω της υπηρεσίας μου, αυτός με συμβούλευε να ζητήσω τουλάχιστον 100.000€ γιατί έτσι κάνουν όλοι, δηλ. οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους, μιας και η διεκδίκηση της αποπληρωμής εκ μέρους του Οργανισμού, ήταν από χαλαρή ως… ανύπαρκτη!

Φυσικά δεν τον άκουσα, αλλά σίγουρα κάποιοι άλλοι θα το έκαναν, δίνοντας πιθανόν και το σχετικό “δωράκι” στον μεσάζοντα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ