Για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ένας 23χρονος αστυνομικός, στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Μαζί με εκείνον συνελήφθη και μία 23χρονη ξένης καταγωγής, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ο 23χρονος αστυνομικός, Νώντας Μανιδάκης, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στη σχολή αστυφυλάκων του Ρεθύμνου. Από τα 10 του χρόνια ασχολούταν και με το ποδόσφαιρο, έχοντας διατελέσει αρχηγός του Παναθηναϊκού στις ομάδες Κ17 και Κ20.

Στην κατοχή του βρέθηκε, μεταξύ άλλων και «τιμοκατάλογος» όπλων. Πιο συγκεκριμένα, το περίστροφο με μύλο το πουλούσε έναντι 200€, ενώ το πιστόλι αντί 500 ευρώ.

Ο αστυνομικός και η νεαρή γυναίκα συνελήφθησαν έπειτα από έλεγχο αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε..

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ