Οι εικόνες από μια καταληφθείσα αποθήκη όπλων της Χαμάς αποκάλυψαν ένα είδος αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τρομοκρατούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και θα μπορούσε να αποδειχθεί μια θανατηφόρα πρόκληση σε οποιαδήποτε ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Φόβος από τον ισραηλινό στρατό
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δημοσίευσαν βίντεο αυτή την εβδομάδα με όπλα που κατασχέθηκαν από τη Χαμάς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Στο βίντεο, όπου ο IDF δείχνει μόνο ένα κλάσμα των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς, είναι ορατές μια ποικιλία από ρουκέτες, πυραύλους, νάρκες και χειροβομβίδες.

Άλλα βίντεο, όπως αυτό που τραβήχτηκε από το MSNBC και το Ynetnews, ένα ισραηλινό ημερήσιο ειδησεογραφικό μέσο, δείχνουν ακόμη περισσότερα, όπως αυτό που ο συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και Πρόεδρος Μελετών Αστικού Πολέμου στο Ινστιτούτο Μοντέρνου Πολέμου, Τζον Σπένσερ, έχει αναγνωρίσει ως αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED) με εκρηκτικά διαμορφωμένο διεισδυτή (EFP).

«Φαίνεται ότι μεταξύ των πολλών προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει ο IDF σε μια χερσαία εκστρατεία στη Γάζα είναι αυτή που φοβόμασταν σε καθημερινή βάση στο Ιράκ – ο ιρανικός μηχανικός εκρηκτικός διεισδυτής (EFP)», έγραψε ο Σπένσερ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Από την κρυψώνα όπλων της Χαμάς που κατέλαβε ο ισραηλινός στρατός, φαίνεται ότι η οργάνωση είτε τα έφτιαξε μόνη της είτε τα απέκτησε από εξωτερικό παράγοντα, όπως το Ιράν. Εκτός από τη χρήση τους σε μια ενδεχόμενη εισβολή του Ισραήλ, η Χαμάς μπορεί να έχει μεγαλύτερο απόθεμα για μελλοντική χρήση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ