Σε κακή κατάσταση λόγω ζημιών, βρίσκεται η σιδηροδρομική γραμμή στη Θεσσαλία, κάτι που αποτελεί αγωνία εκτός από το επιβατικό κοινό και για τους εργαζόμενους, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Μανώλης, μηχανοδηγός, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Σύμφωνα με τον υπουργό, η γραμμή του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας, θα είναι πλήρως λειτουργική σε 1,5 χρόνο από τώρα, δήλωση που φέρνει μεγάλη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους.

Για την αβεβαιότητα που υπάρχει με την αποκατάσταση των ζημιών ο κ. Μανώλης τόνισε ότι το ερώτημα αυτό θέτουν καθημερινά σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οι εργαζόμενοι και οι απαντήσεις δεν είναι σαφής και όταν είναι σαφείς, είναι… απογοητευτικές.

Αδικαιολόγητο και αδιανόητο !
Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, μόλις προχθές ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταϊκούρας στη ουσία ενημέρωσε ότι η αποκατάσταση της γραμμής του άξονα, χωρίς να μιλάμε για την περιφέρεια και τις γραμμές Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα, θα είναι πλήρως λειτουργικός σε 1,5 χρόνο από τώρα!

«Είναι ένα χρονικό διάστημα που για μας είναι αδικαιολόγητο και αδιανόητο μόνο να το ακούμε, γιατί μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για το επιβατικό κοινό, για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, για την εταιρία και φυσικά για τους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Μανώλης.

Στην Πελοπόννησο και εκεί… με προβλήματα και από Ραψάνη μέχρι Θεσσαλονίκη !
Ο ίδιος είπε ο σιδηρόδρομος λειτουργεί στην Πελοπόννησο, στο κομμάτι του άξονα προς Θεσσαλονίκη λειτουργεί από την Αθήνα μέχρι το Λιανοκλάδι και από την Ραψάνη (μετά τη Λάρισα) μέχρι Θεσσαλονίκη. Επίσης ο προαστιακός Λάρισας – Θεσσαλονίκης, εδώ και 45 μέρες δεν λειτουργεί ολοκληρωμένα, τα δρομολόγια μέχρι τη Ραψάνη γίνονται με λεωφορείο, που ξεκίνησε πρόσφατα και από κει και πέρα ο κόσμος χρησιμοποιεί τρένο.

Ζητήθηκε συνάντηση αλλά δεν έγινε…

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, είπε ότι γνωρίζουμε πως είναι τα χρονοδιαγράμματα στην Ελλάδα και όταν τίθεται ένας τέτοιος χρονικός ορίζοντας από τα πιο επίσημα χείλη, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ανήσυχοι για το μέλλον.

Επίσης είπε, ότι τα τρία Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Hellenic Train, έχουν ζητήσει από κοινού συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά δεν έγινε, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν οι πλήρη εικόνα και να γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει από δω και πέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ