Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη από το δικαστήριο αιτήματος του του για κλήτευση νέων μαρτύρων, εξετάζει ο Αλέξης Κούγιας.

«Πρόκειται για μια δίκη εμβληματική και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο», ανέφερε στο δικαστήριο μετά την ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος του για κλήτευση μαρτύρων τους οποίους θεωρεί σημαντικούς για την αποδεικτική διαδικασία.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση και να επιλέξει η ίδια η κατηγορούμενη.

Διαβουλεύσεις
Τελικά, μετά από… διαβουλεύσεις δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι παραιτούνται όλοι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και επιφυλάσσονται την ερχόμενη Πέμπτη να ανακοινώσουν την απόφαση τους για αν θα επανέλθουν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να διοριστεί συνήγορος και η δίκη είναι σε διακοπή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ