Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, αλλά και μέσα σε αυτό, πραγματοποίησαν την Τετάρτη Αμερικανοεβραίοι, καλώντας το νομοθετικό σώμα να ζητήσει κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι 350 περίπου διαδηλωτές, που οργανώθηκαν από μια αριστερή εβραϊκή ομάδα, εισήλθαν στο κτήριο από διαφορετικά σημεία εισόδου ασφαλείας και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στη ροτόντα του κτηρίου γραφείων της Βουλής των Αντιπροσώπων Cannon, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου. Εκεί πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας «κατάπαυση του πυρός τώρα» και κρατώντας πανό με το ίδιο μήνυμα.

Aποτέλεσμα ήταν να γίνουν πολλές συλλήψεις, αφού όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου στο X: «Δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στα κτήρια του Κογκρέσου».

«Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε», ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου σε ανακοίνωσή της. Η αστυνομία δεν είχε άμεση εκτίμηση για το πόσοι διαδηλωτές που κατέλαβαν το κτήριο συνελήφθησαν στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ