Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην περιοχή της Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη Παλαιστινιακής Παροικίας όπου τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η μεγάλη κινητοποίηση πλαισιώθηκε μεταξύ άλλων από μέλη εργατικών συλλογικοτήτων, μέλη του ΠΑΜΕ, αναρχικών σχημάτων, μέλη της ΕΔΥΕΘ σωματεία της πόλης.

«Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εβδομήντα πέντε χρόνια πια. Εβδομήντα πέντε χρόνια υπάρχει η ισραηλινή κατοχή, οι εκτοπισμοί και η συνεχής επέκταση των εποικισμών, η ληστεία της γης των Παλαιστινίων, τα οδοφράγματα και η ύψωση των διαχωριστικών τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο εγκλωβισμός τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ο καθημερινός ανείπωτος εξευτελισμός, η παρενόχληση και η δολοφονία χιλιάδων και χιλιάδων Παλαιστινίων, ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων που σαπίζουν επί δεκαετίες στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διαμαρτυρόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ