Το πρωί της Δευτέρας ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας που είναι και  ο ίδιος πλημμυροπαθής στη Φαρκαδόνα Τρικάλων επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα να διορισθεί  ειδικός πραγματογνώμονας   στην υπόθεση των πλημμυρών.

Στο αίτημα  του κ.Σούρλα που εκπροσωπεί και πλημμυροπαθείς συγχωριανούς του αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Οι οικίες και οι επιχειρήσεις  εκατοντάδων συγχωριανών μου  υπέστησαν  ολοκληρωτικές καταστροφές από λάθη και παραλείψεις  του απερχόμενου  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού   καθώς και παντός τρίτου υπευθύνου. Στο πλαίσιο  της από 13.09.2023 παραγγελίας   προς τους κ.κ  Εισαγγελείς Πρωτοδικών  Βόλου, Καρδίτσας ,Λάρισας και Τρικάλων  για τη διερεύνηση  των συγκεκριμένων ειδικών ζητημάτων  και προκειμένου να αναζητηθεί και αποκαλυφθεί  ολόκληρη η ουσιαστική αλήθεια  της φονικής και καταστροφικής μεσογειακής καταιγίδας Ντάνιελ παρακαλώ όπως προστεθεί και η διερεύνηση  τυχόν λαθών  και παραλείψεων  του Μηχανισμού  Πολιτικής Προστασίας  που ενδεχομένως  οδήγησαν  σε αξιόποινο αποτέλεσμα .Για το σκοπό αυτό και προς υποβοήθηση  της ως άνω  εισαγγελικής  έρευνας  επιβάλλεται  και ο διορισμός ειδικού προς τούτο πραγματογνώμονα  με γνώση και εμπειρία σε θέματα  φυσικών καταστροφών  καθώς και γνώστη του θεσμικού  και νομικού πλαισίου  που διέπει την Πολιτική Προστασία  και ειδικώς τις  φυσικές καταστροφές ,εκτός από εν ενεργεία αξιωματικού Πυροσβεστικού Σώματος».

Οι κατεστραμμένοι και ξεσπιτωμένοι Θεσσαλοί είμαστε εξοργισμένοι και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού καθώς και παντός τρίτου υπευθύνου. Υπάρχει ποινική ευθύνη και μάλιστα τεράστια καθότι οι αδικαιολόγητες παρατάσεις στα αντιπλημμυρικά έργα -τα οποία είχαν δρομολογηθεί να γίνουν ένεκα του Ιανού με κατεπείγον χαρακτήρα – οδήγησαν στην καταστροφή της Θεσσαλίας. Θα προχωρήσω στο προσεχές διάστημα σε μήνυση ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και θα ζητήσω την παραδειγματική τιμωρία του απερχόμενου Περιφερειάρχη καθώς και παντός τρίτου υπευθύνου για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις. Η ειδοποιός διαφορά η οποία στοιχειοθετεί τον ενδεχόμενο δόλο είναι η ύπαρξη του Αντιπλημμυρικού σχεδίου ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2 και η πλημμύρα του Ιανού τον Σεπτέμβριο του 2020 η οποία είχε καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία όμως άλλα δεν έγιναν και άλλα δεν ολοκληρώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ