Το περιστατικό με την ρίψη μολότοφ έξω από συναγωγή στο Βερολίνο σχολίασε ο Όλαφ Σολτς. Ο γερμανός καγκελάριος εξέφρασε την οργή και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που σημειώθηκε από αγνώστους, δίνοντας το στίγμα των θέσεών του.

«Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι είμαι εξοργισμένος. Με εξοργίζουν προσωπικά αυτά που φωνάζουν και κάνουν κάποιοι», τόνισε στην διάρκεια επίσκεψής του στην Αίγυπτο. Και πρόσθεσε: «Οι επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θεσμών και οι πράξεις βίας στους δρόμους μας είναι ποταπές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην Γερμανία».

Θυμιζουμε τι συνέβη. Δύο άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο έριξαν νωρίς σήμερα το πρωί βόμβες μολότοφ εναντίον συναγωγής στο κέντρο του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει συλλάβει έναν άλλον άνδρα ο οποίος φώναζε αντισημιτικά συνθήματα! Δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό έσπασαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να προκληθούν ζημιές, σημείωσε πηγή κοντά στα γεγονότα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά το συμβάν. Στο μεταξύ, στην Γερμανία έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από εβραϊκούς θεσμούς, καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ αραβόφωνης και εβραϊκής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ