Απίστευτες οι δηλώσεις της. Πυρηνική δοκιμή πάνω από τη Σιβηρία θα αποτελούσε “πυρηνικό τελεσίγραφο” προς τη Δύση, ενώ οι επιπτώσεις για τον δικό της πληθυσμό από την άλλη πλευρά δεν θα ήταν και μεγάλο κακό.
Πρόκειται για λεγόμενα της Μαργαρίτας Σιμονιάν, αρχισυντάκτριας του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Russia Today, με πρόγραμμα για το εξωτερικό, όταν δήλωσε σε ένα βίντεο στις αρχές Οκτωβρίου ότι “τίποτα τόσο τρομερό” δεν θα συνέβαινε αν μια θερμοπυρηνική έκρηξη γινόταν στη χώρα της.
Ειδάλλως οι δυτικές χώρες δεν θα υποχωρήσουν, “μέχρις ότου πονέσουν πολύ”.
Δηλαδή στον κόσμο της Σιμονιάν, η Δύση δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να θέλει συνεχώς να “στραγγαλίσει” τη Ρωσία μέσω των “χεριών” της Ουκρανίας.
Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρμενικής καταγωγής από γονείς που εκδιώχθηκαν από την Τραπεζούντα, είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της ρωσικής προπαγάνδας.

«Να επιτευχθεί επιτέλους ισορροπία με ΗΠΑ»

Εμφανίζεται συχνά στο βραδινό πάνελ συζητήσεων του συναδέλφου της Βλαντιμίρ Σολοβιέφ και είναι γνωστή για τις κορώνες μίσους κατά της Ουκρανίας και της Δύσης, ιδίως των ΗΠΑ. Αλλά η παράξενη πρόταση για πυρηνική έκρηξη σε ρωσικό έδαφος ξεπέρασε τα όρια.
Όχι μόνο ενόχλησε τους τηλεθεατές, αλλά προκάλεσε και προβλήματα στο Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τα λόγια της Σιμονιάν “δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την επίσημη θέση” και ότι “δεν πιστεύει ότι τέτοιες συζητήσεις είναι χρήσιμες”. Αλλά δεν είναι έτσι.
Γιατί η Δούμα, το ρωσικό κοινοβούλιο, θα ψηφίσει κατά πάσα πιθανότατα εντός της εβδομάδας υπέρ της αποχώρησης της Ρωσίας από τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).
Η ιδέα προήλθε πρόσφατα από τον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν και υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.
Πριν λίγο οι Ρώσοι βουλευτές ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση σχετικό κυρωτικό νόμο, θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση αύριο Τετάρτη και, εάν όλα ακολουθήσουν τη νομοθετική διαδικασία, την Πέμπτη θα γίνει νόμος του κράτους.
Η CTBT είναι μια από τις τελευταίες διεθνείς συνθήκες για τα όπλα που δεσμεύει τη Ρωσία.
Το επιχείρημα της Μόσχας για την αποχώρηση είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα επικύρωναν ποτέ τη συνθήκη ούτως ή άλλως.
Επομένως, τώρα είναι η ώρα να πάρει πίσω την δική της επικύρωση προκειμένου να δημιουργηθεί “επιτέλους” μια ισορροπία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ