Με την σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, να έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή, το Ισραήλ, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για αυτή τη θηριωδία, έχοντας ως βασικό επιχείρημα, ότι δικός τους βομβαρδισμός θα είχε προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή.

Μετά την υπόδειξη της Ισλαμικής Τζιχάντ, ως υπεύθυνης για το λουτρό αίματος, τώρα ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει αεροφωτογραφίες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια από ισραηλινά αεροσκάφη να πλήττουν το νοσοκομείο.

Στη σχετική ανάρτηση, ο στρατός μιλά για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών.

Υπενθυμίζεται ότι το Τελ Αβίβ, δείχνει ως υπεύθυνη για το λουτρό αίματος την Ισλαμική Τζιχάντ. Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώνεται σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, από την οποία -εντύπωση προκαλεί- ότι έχει αφαιρεθεί το βίντεο που έδωσαν αρχικά στη δημοσιότητα από την επίθεση.

Γνωρίζοντες σημειώνουν ότι τέτοιας έκτασης και έντασης καταστροφή είναι αδύνατο να προκληθεί από ρουκέτα, ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει και ως προς το βίντεο που αρχικά δημοσίευσαν οι ισραηλινές αρχές, αφού οι ώρες που αναγράφονται επάνω είναι μισή ώρα μετά την επίθεση.

Ο Aric Toler, ο οποίος ασχολείται με έρευνες στους New York Times, δήλωσε ότι οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τη βομβιστική επίθεση έγιναν στις 19:20 τοπική ώρα, ενώ το βίντεο που μοιράστηκε το Ισραήλ ως αποδεικτικό στοιχείο είχε χρονοσήμανση μεταξύ 19:59 και 20:00 τοπική ώρα.

Η νέα ανακοίνωση του Ισραήλ


Στη δεύτερη επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναφέρονται τα εξής:

«Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF (Israel defense forces) πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκετών προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ