Αδυναμία περαιτέρω συντήρησης των πλημμυροπαθών κατοίκων του Παλαμά, που φιλοξενούνται στη μαθητική εστία, στο Μουζάκι, δήλωσε ο Δήμος Μουζακίου και μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα μεταφερθούν στο κλειστό του Παλαμά.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης ανέφερε ότι τα 22 άτομα που παραμένουν στην δομή, έχουν ενημερωθεί και θα μεταφερθούν την ερχόμενη Παρασκευή με ναυλωμένο λεωφορείο.

Μακάρι, πρόσθεσε ο κ. Στάθης, να είχαμε την δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά υπάρχουν πολύ βασικά ζητήματα που δεν μας το επιτρέπουν. Το ένα είναι η ασφάλεια και η υγεία αυτών των ανθρώπων που δεν μπορούν να διασφαλιστούν στην μαθητική εστία και το δεύτερο ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να στηρίξουν την φιλοξενία.

Μέχρι και πριν τέσσερις εβδομάδες, συνέχισε, σιτίζαμε καθημερινά 1.500 άτομα. Οι 70.000 ευρώ που μας δόθηκαν γι αυτό τον σκοπό τελείωσαν σύντομα. Πλέον οι ανάγκες έχουν περιορισθεί κατά πολύ αλλά ήδη οφείλουμε σε προμηθευτές και δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική δυνατότητα για να σιτίζονται καθημερινά έστω και λίγα άτομα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Μουζακίου και τα άτομα που θα μεταφερθούν θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη δομή για να τους στεγάσει, σημείωσε και απεύθυνε έκκληση σε συγγενείς και φίλους να βοηθήσουν για να υπάρξει καλύτερη στέγη για τα συγκεκριμένα άτομα που είναι κυρίως ηλικιωμένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ