Αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Την οργή του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα έχει προκαλέσει η διακοπή των αντιπλημμυρικών και οχυρωματικών έργων που καταγγέλλεται στη Θεσσαλία, με προφορική εντολή του απερχόμενου Περιφερειάρχη και μεγάλου ηττημένου των εκλογών, Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Περιφερειάρχης πραγματοποιούσε περιοδεία το πρωί της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να ενημερωθεί αυτοπροσώπως για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών.

Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόταν σε χωριά της Καρδίτσας ενημερώθηκε ότι τα έργα (αντιπλημμυρικά, οχυρωματικά) έχουν σταματήσει με εντολή του Κώστα Αγοραστού. Αμέσως ο νέος Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες όπου «άστραψε και βρόντηξε», ενώ φέρεται να επικοινώνησε και με τον κ. Αγοραστό.

Το θέμα πάντως έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις. Ήδη στη Βουλή ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «σαμποτάζ» του νυν Περιφερειάρχη και τον κ. Αγοραστό και ζητεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι ανησυχούν. «Η αλήθεια είναι ότι ανησυχούμε πολύ, καθώς έρχεται χειμώνας και αν δεν γίνουν τα απαραίτητα έργα τότε υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουμε ξανά» ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ