«Ξήλωμα» κυκλώματος από τη Δίωξη Ναρκωτικών έλαβε χώρα στον Πειραιά. Πρώην ποδοσφαιριστής είχε τεθεί από παρακολούθηση, ο οποίος, όπως αναφέρεται από τις ίδιες τις Αρχές, ήταν «επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης, αναλαμβάνοντας τις επαφές με τους εισαγωγείς και περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και της παράδοσης στις κατά περίπτωση τελικούς διακινητές».

Το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου εντοπίστηκε στη Νίκαια να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη. Σε κατ’ οίκον έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα στη Νίκαια βρέθηκαν 285 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά όπου σε εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκαν 58 συσκευασίες με 67 κιλά κοκαΐνης. Ο 41χρονος, φερόμενος, ως αρχηγός της ομάδας των συλληφθέντων, ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Α΄Εθνικής, είναι πατέρας ενός παιδιού και φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δυο Έλληνες. Οι τρεις τους είχαν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το 2022 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, την οποία μετέφεραν δια θαλάσσης μέσα σε καταψυκτικούς μηχανισμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν ότι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική ιδιότητα των δύο μελών της οργάνωσης ώστε να δικαιολογείται η παρουσία τους σε τεχνηέντως καθορισμένο χώρο απόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων και να προβαίνουν ανενόχλητοι στην εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., η οποία τους συνέλαβε και εντόπισε σε εμπορευματοκιβώτιο και κατέσχεσε -58- συσκευασίες που συνολικά περιείχαν -66- κιλά και -700- γραμμάρια κοκαΐνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ