Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκοτώθηκαν τρία μέλη της οικογένειας του ανώτατου πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ένας εκ των νεκρών είναι ο γιος του, Χαζέμ Ισμάηλ Χανίγια.

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των IDF στη Γάζα και σε μια από αυτές, την Τρίτη, σκοτώθηκαν τρία μέλη της οικογένειας του ανώτατου πολιτική ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ένας εκ των νεκρών είναι ο γιος του, Χαζέμ Ισμάηλ Χανίγια.

Ο Χαζέμ Χανίγια είχε λάβει άδεια να φύγει από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα τον Ιούλιο του 2022 μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, ώστε να συναντήσει άλλα μέλη της οικογένειας στην Τουρκία. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε έκτοτε να ταξιδεύει εντός και εκτός του θύλακα.

Ο διοικητής της Χαμάς ζει στη Ντόχα του Κατάρ, όπου εθεάθη λίγο μετά την εισβολή των αντρών της οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, να πανηγυρίζει για τη σφαγή, τα βασανιστήρια και την απαγωγή περισσότερων από 1.000 Εβραίων πολιτών.

Ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο έδειχνε τον Χανίγια να «προσκυνά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης» στον Αλλάχ, ενώ παρακολουθούσε την αιματηρή σφαγή μαζί με μια ομάδα άλλων αξιωματούχων της Χαμάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ