Κρίσιμα προβλήματα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Άρτας που το φέρνουν σε οριακή κατάσταση . Αναγκαιότητα είναι η πρόσληψη ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Άρτας.

Οι βουλευτές και βουλεύτριες τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχετική ερώτηση που υπέβαλλαν στον Υπουργό Υγείας, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως «δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμη και για μεταφορά ασθενών σε έτερο νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων στο Γ.Ν. Άρτας, προξενώντας αλγεινή εντύπωση».

«Η Χειρουργική κλινική λειτουργεί στα όρια μετά από συνταξιοδοτήσεις γιατρών και χωρίς ειδικευόμενους από τον Μάιο του 2023, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες να εφημερεύει ένας χειρουργός χωρίς βοηθό καθιστώντας ελλειμματική αλλά και επικίνδυνη την λειτουργία της πρωτίστως για τους ασθενείς» αναφέρει μεταξύ άλλων η ερώτηση των βουλευτών.

Επιπρόσθετα τονίζουν πως από τις 32 κλίνες που διαθέτει το Γ.Ν. Άρτας δεν φτάνουν για τις στοιχειώδεις ανάγκες, με το Μ.Ο. των νοσηλευομένων σε καθημερινή βάση να φτάνει τους 60 ασθενείς και τις υπερεφημερίες να αποτελούν τον κύριο λόγο παραίτησης γιατρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ