Η λέξη «σοκ» είναι φτωχή για να περιγράψει την ψυχολογική κατάσταση του Κ. Μπακογιάννη και της ομάδας του, όταν άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η χθεσινή βραδιά θα σημάνει την αρχή του τέλους για τη Δημαρχία της Αθήνας. Και όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες καταστάσεις, η αρχική παγωμάρα έδωσε γρήγορα τη θέση της στις ερμηνείες για το τι πήγε στραβά!

Οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι μία μεγάλη στραβή έγινε με την απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου να προτείνει ντιμπέιτ στον αντίπαλό του, πριν καν ο Χάρης Δούκας το βάλει στο τραπέζι. Και τότε, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν πολλοί εκείνοι που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι ως μη όφειλε (ως προπορευόμενος με απόσταση ασφαλείας), ο κ. Μπακογιάννης πρόσφερε ένα αναπάντεχο δώρο στον αντίπαλό του: Την ευκαιρία να τον μάθει το εκλογικό σώμα και κυρίως να απαλλαγεί από τον φόβο ότι τυχόν ανατροπή στην ηγεσία του δήμου, θα τους φέρει αντιμέτωπους με μεγάλα ρίσκα.

Τελικά έχασε πανηγυρικά και σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το βιογραφικό του στον Ατζούν για να λέει τον καιρό μετά τις ειδήσεις της Σίας Κοσιώνη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ