Ο ισραηλινός Στρατός αντεπιτίθεται με σφοδρό βομβαρδισμό της περιοχής ενώ σφραγίζει τα σύνορα

Η Χεζμπολάχ με νέα επίθεσή της, κατέλαβε ισραηλινό παρατηρητήριο/βάση στο Ραχέμπ στην μεθόριο με το Λίβανο ενώ ο ισραηλινός στρατός που πραγματοποιεί αντεπίθεση δήλωσε ότι κάνει γενικό αποκλεισμό της περιοχής λόγω των μαχών με την σιιτική οργάνωση.

Ειδικότερα, η Χεζμπολάχ πήρε τον έλεγχο της ισραηλινής τοποθεσίας Αλ Ραχμπ στα σύνορα του Λιβάνου και ύψωσε την κόκκινη σημαία της για να δηλώσει «εκδίκηση», έπειτα από τις απώλειες που είχε από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Αυτή τη στιγμή ο ισραηλινός Στρατός αντεπιτίθεται με σφοδρό βομβαρδισμό της περιοχής με ισραηλινά αεροσκάφη και το πυροβολικό βομβαρδίζουν το σημείο που έχει καταλάβει η Χεζμπολάχ.

Ο στρατός απαγόρευσε επίσης σήμερα την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε δήλωση λέγοντας ότι «στόχευσαν με κατευθυνόμενους πυραύλους ένα άρμα Merkava στην τοποθεσία Raheb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα στο να χτυπηθεί άμεσα και στο πλήρωμά του να σκοτωθεί και να τραυματιστεί».

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από τον Λίβανο προς την Στούλα ενώ οι Ισραηλινοί γιατροί αναφέρουν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχθηκε το χωριό Στούλα στα βόρεια του Ισραήλ.

Πρόκειται για μια αγροτική κοινότητα που εφάπτεται στη Μπλε Γραμμή, τη γραμμή οριοθέτησης μεταξύ του Ισραήλ, του Λιβάνου και των Υψωμάτων του Γκολάν που δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο το 2000.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ