Την πιστή προσήλωσή του στην εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ και τον Μπένιαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πρωτοφανούς εξελισσόμενης ανθρωπιστικής καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ όπου του «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς».

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, «ο Πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ενώ με 5-6 λέξεις ξεμπέρδεψε με την θηριωδία του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με την πολιτική της συλλογικής τιμωρίας που παραπέμπει σε άλλες ιστορικές περιόδους που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν οι δύο “αλληλέγγυες” κυβερνήσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

«Να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας». Αυτή τη φράση είπε μόλις ο έλληνας πρωθυπουργός κι ας μετρούν ήδη πάνω από 2.200 νεκρούς στη Γάζα και περίπου 60 στη Δυτική Όχθη οι Παλαιστίνιοι και ας έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς ίσως και χωρίς επιστροφή περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι, για να μη σφαγιαστούν από τον ισραηλινό στρατό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ