Ένας εικονολήπτης του Reuters ονόματι Issam Abdullah Λιβανέζικης υπηκοοότητας σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στο νότιο Λίβανο. Στεκόταν μαζί με μια ομάδα δημοσιογράφων όταν έλαβε χώρα το χτύπημα. Βίντεο λίγο πριν οι IDF στoχεύσουν μια ομάδα δημοσιογράφων στον Λίβανο, σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας 6, ενώ είχαν σαφή διακριτικά ότι ήταν Τύπος. Χωρίς προειδοποιητικό πυροβολισμό, αυτό ήταν σκόπιμο.. Φιμώνουν λογοκρίνουν δολοφονούν..

Μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας λέει ότι το ισραηλινό ελικόπτερο Apache σκότωσε τον δημοσιογράφο του Reuters με κατευθυνόμενο πύραυλο κοντά στα σύνορα του Λιβάνου τονίζει το Al Jazeera

Ο λιβανέζικος στρατός απάντησε με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις θέσεις του ισραηλινού στρατού αναφέρει το Al Mayadeen.Ως απάντηση στις επιθέσεις… η Χεζμπολάχ στοχεύει ακριβώς μια σειρά από ισραηλινές τοποθεσίες

Σήμερα, Παρασκευή, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο ανακοίνωσε την επίθεση σε μια σειρά ισραηλινών θέσεων στα σύνορα με την κατεχόμενη Παλαιστίνη, ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις κοντά σε ορισμένες πόλεις του νότιου Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ εξήγησε, σε δήλωση, ότι «τα μέλη της αντίστασης στόχευσαν τις ακόλουθες ισραηλινές τοποθεσίες: την τοποθεσία Al-Abad, την τοποθεσία Miskvam, την τοποθεσία Ramia και την τοποθεσία Jal Al-Alam, με άμεσα και κατάλληλα όπλα, επιτυγχάνοντας ακριβή χτυπήματα. ”

Εχασε επαφή με την ομάδα του το Anadolu

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι διεκόπη από το πρωί του Σαββάτου (14/10) η επικοινωνία του με την δημοσιογραφική ομάδα που βρισκόταν στη βόρεια Γάζα.

Όπως αναφέρει, το προηγούμενο διάστημα η επικοινωνία γινόταν μετά δυσκολίας λόγω του εντατικού βομβαρδισμού της περιοχής από το Ισραήλ και της καταστροφής των υποδομών ενέργειας και επικοινωνιών.

Από τις 7 Οκτωβρίου, εννέα δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, μετέδωσε το Anadolu.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ