Με εξαίρεση τα εστιατόρια των αλυσίδων Chipotle και Subway, όλα τα δείγματα τροφίμων βρέθηκαν θετικά για κτηνιατρικά φάρμακα Monensin, Narasin και Nicarbazin

 Δύο τύποι ζωικών αντιβιοτικών και ένα ζωικών αντισυλληπτικών εντοπίστηκαν σε δείγματα τροφίμων από τις 10 πιο δημοφιλείς αλυσίδες fast food της Αμερικής, σύμφωνα με εργαστηριακή έκθεση τα αποτελέσματα της οποίας  αναδεικνύουν οι Epoch Times.
Τον Σεπτέμβριο, οι Moms Across America (MAA) υπέβαλαν δείγματα φαγητού από 10 δημοφιλείς αμερικανικές αλυσίδες τροφίμων στο Health Research Institute, ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο με έδρα την Αϊόβα που ελέγχει τα τρόφιμα για διατροφική αξία,βιολειτουργικότητα και ρύπους και τοξίνες, ζητώντας από το εργαστήριο να εξετάσει το δείγματα για περισσότερα από 100 κοινά κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες.
Η MAA είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα ακτιβιστών που δημιουργήθηκε από μητέρες που σκοπεύουν να ευαισθητοποιήσουν για τα τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και φυτοφάρμακα.
Ο μοριακός και επικεφαλής επιστήμονας στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας, John Fagan, επιβεβαίωσε ότι το εργαστήριό του εξέτασε τα δείγματα τροφίμων.

Τα φαγητά των 8 από τις 10 δημοφιλείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού που δοκιμάστηκαν βρέθηκαν θετικά

Το μεγαλύτερο μέρος των δειγμάτων φαγητού ελήφθη από τις 10 πιο δημοφιλείς αλυσίδες τροφίμων της Αμερικής.
Οι εθελοντές των MAA πήγαν στα τοπικά τους καταστήματα McDonald’s, Starbucks, Subway, Chick-fil-A, Burger King, Taco Bell, Chipotle, Dunkin’, Wendy’s και Domino’s και παρήγγειλαν το ίδιο γεύμα πολλές φορές.
Κρατούμενο στη συσκευασία του, κάθε γεύμα σφραγίστηκε, καταψύχθηκε και ταχυδρομήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας.
Στο εργαστήριο, τα τρόφιμα και η συσκευασία τους αλέστηκαν και στη συνέχεια ελέγχθηκαν για κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες.
Με εξαίρεση τα εστιατόρια των αλυσίδων Chipotle και Subway, όλα τα δείγματα τροφίμων βρέθηκαν θετικά για κτηνιατρικά φάρμακα Monensin, Narasin και Nicarbazin
Οι συγκεντρώσεις του φαρμάκου σε όλα τα δείγματα τροφίμων ήταν κάτω από 2 μικρογραμμάρια ανά κιλό, κάτι που είναι σημαντικά χαμηλότερο από την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ο κ. Fagan τόνισε ότι τα αποδεκτά επίπεδα πρόσληψης του FDA είναι σημαντικά για τον έλεγχο της οξείας δηλητηρίασης.
Ωστόσο, στην περίπτωση του γρήγορου φαγητού, το οποίο μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά, υπάρχει ανησυχία για χρόνια δηλητηρίαση λόγω συσσώρευσης τοξινών, Monensin
Λιγότερο από 0,5 μικρογραμμάρια ανά κιλό αντιβιοτικού μονενσίνης εντοπίστηκαν στα Taco Bell, Dunkin’, Wendy’s, Domino’s, Burger King και McDonald’s.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ