Μετά από 10 χρόνια κατάληψης του εργοστασίου και συνεχόμενης παραγωγής, η αστυνομία επιτίθεται ολοκληρωτικά στη ΒΙΟΜΕ με σκοπό να περιφραχθεί ο χώρος που αγόρασε το fund από το εξωτερικό. Πρόκειται για το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Ευρώπης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση στο εργοστάσιο, εγκλώβισαν τους εργαζομένους εντός του και έτσι τα συνεργεία του εργολάβου, κατ’ εντολή του fund που αγόρασε την ιδιοκτησία μέσω πλειστηριασμού, κατάφεραν να περιφράξουν το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ μετακινήθηκαν προς το «οικόπεδο 60» το οποίο επίσης βρίσκεται υπό κατάληψη, αλλά δεν ανήκει στο fund, καθώς είχε δεσμευθεί στο παρελθόν από το ΙΚΑ λόγω χρεών.

Όπως φαίνεται, όμως, από την ανακοίνωσή τους δεν το βάζουν κάτω, καθώς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κανονικά το φεστιβάλ στον χώρο που τους έχει απομείνει, ο οποίος, παρότι αποτελεί υποσύνολο της όλης ιδιοκτησίας, είναι αρκετά μεγάλος και για να συνεχιστεί η παραγωγή και για να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Απαντάμε ότι με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι’ αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16.00.» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Επίσης, δεν διστάζουν να προειδοποιήσουν την αστυνομία, καθώς σημειώνουν ότι:

«Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά.»

Ακολουθεί ο χάρτης για πρόσβαση στη νέα είσοδο της ΒΙΟΜΕ μετά την περίφραξη της προηγούμενης και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, η υλοποίηση του οποίου, μετά τις σημερινές εξελίξεις αποκτά νέα σημασία και χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ