Πυρά του ισραηλινού πυροβολικού κτυπούν ομάδα δημοσιογράφων του Reuters στο Λίβανο – Ένας νεκρός και 5 τραυματίες

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που κτυπήθηκαν οι δημοσιογράφοι

Κτύπημα κατά του νότιου Λιβάνου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10) το πυροβολικό του Ισραήλ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οπερατέρ του Reuters, Issam Abdullah, αλλά και να τραυματιστούν πέντε ακόμη δημοσιογράφοι.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο «X» υπάρχει μια τραυματισμένη δημοσιογράφος από το κτύπημα του πυροβολικού του Ισραήλ, ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα υπάρχει ένας άνδρας που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και δεν κινείται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκαν 5 δημοσιογράφοι.

Η ομάδα είχε ευδιάκριτα σήματα PRESS και φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν πάνω σε λόφο, σε ανοιχτό σημείο που ήταν ορατό από μακριά. Η δημοσιογράφος του Al Jazeera Carmen Joukhadar και ο εικονολήπτης Elie Brakhya είναι μεταξύ των τραυματιών.

Όπως μεταδίδει ο Ali Hashem: «Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη “Τύπος”. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του».

Νωρίτερα οι Ισραηλινοί έπληξαν με βομβαρδισμούς στρατιωτικό παρατηρητήριο στην πόλη Ντόρια στον νότιο Λίβανο, μετά από φερόμενη εισβολή ενόπλων από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε, συγκεκριμένα ότι άρχισε τις επιθέσεις προς τον Λίβανο ύστερα από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης, Χεζμπολάχ, έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν σε ισραηλινό έδαφος έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε, κάτι που εν τέλει διαψεύσθηκε.

Στις επιθέσεις των Ισραηλινών απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, με το πυροβολικό να βάλλει κατά θέσεις του Ισραήλ και να σημειώνονται το απόγευμα της Παρασκευής ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στα πυροβολικά των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ