Συναγερμός στη Συρία το μεσημέρι της Πέμπτης, με τα αεροδρόμια στις πόλεις της Δαμασκού και του Χαλεπιού να κλείνουν ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με άλλη αναφορά στο λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen, τα συστήματα αεράμυνας στη Συρία απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση.

Κατά πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Δαμασκό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian. Το αεροσκάφος άλλαξε άμεσα κατεύθυνση και κατευθύνεται προς την Τεχεράνη.

Τα ίδια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για θύματα.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως αυτά είναι τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία μετά τη φονική διείσδυση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι φόβοι πολλών χωρών ότι η βία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο, με την εμπλοκή των γειτονικών χωρών του Ισραήλ, της Συρίας και του Λιβάνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ