Ο κ. Κουρέτας απευθύνθηκε σε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου στην κεντρική του ομιλία, που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κατέκλυσε τον αύλειο χώρο καθώς και το οδόστρωμα εκτός του κτηριακού συγκροτήματος.
Ο κ. Κουρέτας εκφράστηκε με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, μίλησε για μεγάλη ΝΙΚΗ, ΝΙΚΗ όλων των πολιτών όπως υπογράμμισε, αφού ο ίδιος απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και ήδη αυτό αποδείχτηκε. Εκφράζει κοινωνικά και όχι κομματικά ποσοστά.
Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του Αντιπλημμυρικού Σχεδίου, -απόρροια της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα, από το 2017- με έργα που σήμερα παραμένουν στα συρτάρια και με γρήγορες διαδικασίες fast track για όσα έργα καθυστερεί η γραφειοκρατία. Διαφορετικά, έρχεται μια μέρα που τα καταστρέφει όλα! Ανέλυσε στη συνέχεια τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του και να ξανακτίσει τη ζωή του με αποζημιώσεις σπιτιών, εκτάσεων, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και με άλλες απαραίτητες ενισχύσεις μέχρι να ξαναβρούν οι άνθρωποι το βηματισμό τους. «Δεν αποδίδουν ημίμετρα τύπου Αυγενάκη! Πρέπει να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Κουρέτας, «διότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, ήδη και πριν τις πλημμύρες έδιωξε 55.000 συμπολίτες μας εκτός Θεσσαλίας. Δεν αντέχουμε άλλη πληθυσμιακή αφαίμαξη! Το σχέδιό μας, σοβαρά μελετημένο προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συγκράτησης του πληθυσμού και αύξησης του τοπικά παραγόμενου προϊόντος. Δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα “κουτουρού” της σημερινής Περιφέρειας που κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές στην ανεργία με 17% πανελλαδικά! Προσωπικά, όπως δούλεψα ως καθηγητής και κατέκτησε η σχολή του Πανεπιστημίου μας το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, όπως κατακτήσαμε βραβεύσεις ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και άλλες διεθνείς διακρίσεις, με την ίδια επαγγελματική ευσυνειδησία θα εργαστώ για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Θεσσαλίας, που άλλοι κατέστρεψαν.»
Στη συνέχεια, με έναν βαθιά συναισθηματικό και ανθρώπινο λόγο, άγγιξε τις ψυχές όλων: «Απευθύνομαι προσωπικά στην καθεμιά και στον καθένα σας. Βρίσκομαι κοντά σου, δίπλα σου, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Σε επισκέφτηκα πολλές φορές. Καθημερινά. Ο πόνος που νοιώθω και νοιώθουμε όλοι μας και η θλίψη που κατακλύζει την ψυχή μας, με πεισμώνει. Είμαι σίγουρος ότι ΜΑΖΙ, θα τα κάνουμε όλα ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ και ΔΙΧΩΣ ΑΔΙΚΙΕΣ. Με γνωρίζεις πλέον καλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ