Ο Κώστας Αγοραστός την τετραετία που πέρασε είχε δώσει ουκ ολίγες αφορμές με την διοικητική του ανεπάρκεια φτάνοντας στο σημείο το Μέγαρο Μαξίμου να εκδηλώσει τεράστια δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Από τον Ιανό και έπειτα ο νυν περιφερειάρχης δεν έκανε τις ενέργειες που απαιτούνταν ώστε να διασφαλίσει στους κατοίκους της Θεσσαλίας μία αποτροπή επόμενης καταστροφής από καινούργιο φυσικό φαινόμενο. Ίσως η κούραση από τις συνεχόμενες θητείες, ίσως επειδή αισθανόταν μέσα του πιο πολύ σαν βουλευτής παρά σαν περιφερειάρχης τον οδήγησαν σε κινήσεις που έφεραν θυμό και οργή στους κατοίκους και της Καρδίτσας και της Λάρισας αλλά και των Φαρσάλων που έβλεπαν τις περιουσίες τους σε κάθε νεροποντή να βουλιάζουν μέσα στο νερό και στην λάσπη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε κρούσει πολλές φορές τον “κώδωνα” του κινδύνου στον Κώστα Αγοραστό αλλά αυτός τους αγνόησε θεωρώντας ότι θα έχει πάντα τη στήριξή τους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τον αλαζόνα περιφερειάρχη να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και να το εκθέτει ανεπανόρθωτα με τη στήριξη που του έδωσε στις περιφερειακές εκλογές.

Η Νίκη Κεραμέως επισκεπτόμενη τη Λάρισα ως υπουργός Παιδείας και κάνοντας περιοδεία σε σχολεία της πόλης για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί αντίκρισε στην κυριολεξία ένα χάος. Σε έκκληση του Κώστα Αγοραστού να συναντηθούν στην Περιφέρεια για να συνομιλήσουν η κυρία Κεραμέως τον αγνόησε επιδεικτικά και αρνήθηκε να βρεθεί μαζί του φεύγοντας κατευθείαν για την Αθήνα. Το κλίμα είχε βαρύνει επικίνδυνα και “παιζόταν” ακόμη και η στήριξη στις περιφερειακές εκλογές με το περιβόητο “χρίσμα”.

Όλα αυτά μέχρι την αποφράδα ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωές σε 58 άτομα (μαζί με το πρόσφατο κρανίο που βρέθηκε μέσα στα βαγόνια που ανήκει σε μετανάστη). Ο Κώστας Αγοραστός αν και δεν είχε λάβει την άδεια της Εισαγγελίας Λάρισας ώστε να ρίξει άσφαλτο στον χώρο γύρω από τις γραμμές ενήργησε μόνος του καλύπτοντας με τόνους πίσσα την περιοχή με αποτέλεσμα να χαθούν ευρήματα και στοιχεία που θα βοηθούσαν στην διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος μαζί του, του ανέφερε κατηγορηματικά ότι είχε λάβει άδεια για να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες. Δεν πέρασαν μόλις λίγα 24ωρα και διαψεύστηκε αφού οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον του στην Εισαγγελία Λάρισας καταγγέλλοντας ότι δεν πήρε από κανέναν άδεια ώστε να “μπαζώσει” το μέρος.

Εδώ τίθεται ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Για ποιο λόγο ο Κώστας Αγοραστός προέβη σε αυτή την πράξη; Τι ήθελε να κρύψει από τον χώρο του δυστυχήματος; Η απάντηση ήρθε μόλις λίγους μήνες μετά.

Οι άνθρωποι που είχαν επιφορτιστεί με την συλλογή στοιχείων στα Τέμπη βρήκαν την ουσία ξυλόλιο σε μεγάλη ποσότητα πάνω στις ράγες. Το ξυλόλιο για όσους δεν γνωρίζουν προορίζεται για νόθευση των καυσίμων και το χρησιμοποιούν ώστε να αραιώνουν με αυτό τα καύσιμα προσδοκώντας σε μεγαλύτερο κέρδος από την απάτη.

Σίγουρα την ουσία αυτή δεν θα μπορούσε να τη μεταφέρει η επιβατική αμαξοστοιχία με τα νέα παιδιά που χάθηκαν άδικα. Η εμπορική αμαξοστοιχία που δεν έμαθε κανένας ποτέ τι μετέφερε και μάλιστα το βίντεο από τον σταθμό εκφόρτωσης στη Θεσσαλονίκη έχει κατά περίεργο τρόπο διαγραφεί βοηθάει τον καθένα να σκεφτεί τι ακριβώς συνέβη.

Από τη στιγμή εκείνη ο Κώστας Αγοραστός έγινε ξανά το αγαπημένο παιδί της Νέας Δημοκρατίας και στηρίζεται τυφλά παρά την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην Θεσσαλία με τους 18 νεκρούς και τις χιλιάδες περιουσίες μέσα στο βούρκο. Ετσι ο νυν περιφερειάρχης κατάφερε να πάρει και το χρίσμα εξαργυρώνοντας προφανώς κάποια γραμμάτια από το μοιραίο βράδυ.

Δείτε το ρεπορτάζ με το περιβόητο τηλεφώνημα όπως το έστειλε πριν λίγα λεπτά στο Karditsastakra.com ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος με τον οποίο συνεργαζόμαστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ