Κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου υψώνει τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από το δημαρχείο – Έχει ταχθεί αλληλέγγος προς «τον δίκαιο αγώνα του για αυτοδιάθεση και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης»

Η σημαία της Παλαιστίνης δίπλα στην Ελληνική είχε υψωθεί τον Μάιο του 2021.

Στην τότε ανάρτηση στον λογαριασμό του δήμου Χαλανδρίου στο Facebook γινόταν αναφορά και στην ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «Νάκμπα» ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης.

Το ίδιο συνέβη και την ίδια ημέρα του 2022 όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος Χαλανδρίου με αφορμή τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh. Στην τότε ανακοίνωση, στις 13 Μαΐου 2022, ο Σίμος Ρούσσος, ο οποίος είναι ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, «επαναβεβαίωσε στον Παλαιστίνιο επιτετραμμένο τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για αυτοδιάθεση και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».

Επι δημαρχίας Ρούσσου, τον Ιούνιο του 2015, είχε αποφασιστεί, επίσης, ο δήμος Χαλανδρίου να αδελφοποιηθεί με την πόλη Ναμπλούς που βρίσκεται στην «κατεχόμενη Δυτική Όχθη» όπως σημείωνε στην απόφασή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ