Σημαντικό ζήτημα φαίνεται να δημιουργείται με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κώστα Τζανακούλη, με φόντο τις περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία.

 Σε σημερινό δημοσίευμά του σήμερα το powergame.gr που τιτλοφορείται «διαγραφή Τζανακούλη από τη ΝΔ», εμπλέκει τον πρώην Δήμαρχο Λαρισαίων σε ένα έντονο παρασκήνιο καταλογίζοντάς του «στήριξη» στον Δημήτρη Κουρέτα, υπενθυμίζει πως η «αντάρτισσα» Ελευθερία Τζανακούλη είναι ανηψιά του και δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε παραίτηση από το θεσμικό του αξίωμα!

 Γράφει συγκεκριμένα: «Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει η ΝΔ σε επίπεδο Θεσσαλίας, εν όψει του δεύτερου γύρου, σχετίζεται με την αντάρτισσα Τζανακούλη. Την ανιψιά του παλιού δημάρχου και νυν επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Κώστα Τζανακούλη. Ενός σκληρού Νεοδημοκράτη, που εσχάτως φλερτάρει, όπως αντιλαμβάνομαι, με το να δώσει τα κλειδιά της περιφέρειας στον εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Επειδή ο Τζανακούλης δεν είναι άγνωστος στον πρόεδρο Μητσοτάκη, από σχετικά αξιόπιστη νεοδημοκρατική πηγή πληροφορούμαι ότι αν μέχρι το τέλος της σημερινής μέρας δεν έχει κάνει δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Αγοραστού, θα αποτελέσει παρελθόν για τη ΝΔ. 

Παράλληλα, δεν αποκλείω να τον οδηγήσουν και σε παραίτηση από τον θεσμικό του ρόλο. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Τζανακούλης θα πείσει την ανιψιά του να κάνει το αυτονόητο, δίνοντας τέλος στο γινάτι, στηρίζοντας τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Πάντως, οφείλω να σας πω ότι από κοινό μας φίλο έμαθα ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ωρών έχει διαδραματίσει ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ