Τρικυμία προκάλεσε η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να θέσει εκτός Κ.Ο. της “Πλεύσης Ελευθερίας” τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται να παραδώσει την έδρα του.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου ενημέρωνε ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έως ότου παραδώσει την έδρα του, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών.

«Ο κ. Μιχάλης Κουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμιστεί και συνεχίζει να επιτελεί στο ελληνικό κοινοβούλιο», εξηγείται στην επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η επικεφαλής του κόμματος εκτιμά ότι δεν ήταν κοινοβουλευτικά ενεργός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χουρδάκης είχε εκλεγεί πέμπτος στις πρώτες εκλογές του περασμένου Μαΐου, στην Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο στις επαναληπτικές του Ιουνίου που δεν υπήρχε σταυροδοσία, είχε τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα του Αρετή Παπαϊωάννου ανήκει ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα, στη Β’ Θεσσαλονίκης. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ