Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά ορισμένες από τις αποφάσεις που έλαβε τις τελευταίες ημέρες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά πρέπει να γίνει ανάλογα με το διεθνές δίκαιο, το ανθρωπιστικό δίκαιο και ορισμένες αποφάσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Μπορέλ μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Ορισμένες από τις ενέργειες και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν ήδη πει, όπως το κόψιμο του νερού, η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας, το κόψιμο των τροφίμων σε μια μάζα αμάχων είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», είπε ο Μπορέλ.

Εν τω μεταξύ για τρίτη φορά σε τρεις ημέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Εκτός από τον Μπάιντεν με τον Νετανιάχου μίλησε και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, «για να συζητήσουν την υποστήριξή μας στο Ισραήλ», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ