Η πάγια τακτική της αλβανικής κυβέρνησης, ανεξαρτήτως του ποιος ηγείται, να παρουσιάσει από πενιχρή έως και μηδενική την ύπαρξη ελληνικού στοιχείου, ειδικά σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου με έντονο οικονομικό ενδιαφέρον βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Με τον νομίμως εκλεγέντα δήμαρχο, Φρέντι Μπελέρη, στη φυλακή και με τις αυταρχικές και ανελέητες πρακτικές της, η κυβέρνηση Έντι Ράμα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει τον πλήρη έλεγχο του θαλασσίου μετώπου, που εκτείνεται από τα νότια έως και τα βόρεια του ηρωικού ελληνικού χωριού της Χειμάρρας.

Αυτή τη φορά, όπως είχαμε προβλέψει, μετά τις απαράδεκτες παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία, οι Αλβανοί έχουν εξαπολύσει μία εκστρατεία αλλοίωσης των αποτελεσμάτων της απογραφής. Συγχρόνως, μέσω των διεθνών επαφών της, η αλβανική κυβέρνηση, πατώντας και στον διακαή πόθο της Κομισιόν να εντάξει όλα τα δυτικά Βαλκάνια στην Ε.Ε., καλλιεργεί κλίμα, ότι η ελληνική εθνική μειονότητα είναι ένας μύθος, αναδεικνύοντας δόλιο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine.

Η Αλβανία, φοβάται μεν το βέτο της Ελλάδος, σε περίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση στις σχέσεις της μαζί μας, λόγω της φυλάκισης Μπελέρη, αλλά επιδιώκει να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι, αν τελικά η Ελλάδα αντιδράσει δυναμικά με βέτο, όσο διατηρεί ακόμα αυτό το δικαίωμα, να εμφανιστεί ως η «κακιά», καθώς αντιδρά για… «μικροπράγματα».

Από την άλλη, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τέρατα και σημεία, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τα εγχώρια συστημικά μέσα είναι επίσης… «μικροπράγματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ