Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε αναμένεται να ξανανοίξει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2024 τουλάχιστον θα ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ θα διατεθούν 57 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημείωσε πως ιδίως όσον αφορά το Ολυμπιακό Στάδιο, η διοίκηση της εγκατάστασης βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα επίμαχα στέγαστρα Καλατράβα.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης είπε στην ΕΡΤ πως οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού  αυξάνονται κατά 30%, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε, σήμερα στη Βουλή. Επισήμανε πως «έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο ΟΑΚΑ, ενώ όσον αφορά τις ομάδες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα είναι «δίπλα τους», επισημαίνοντας πως τα σχετικά ζητήματα για τους αθλητικούς συλλόγους «έχουν επιλυθεί κατά 95%». «Δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο», είπε με στόμφο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού έχουν ως εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ στο ΟΑΚΑ που χτυπούσε, που συνεχίζει να χτυπά παρά τα προβλήματα και που θα συνεχίσει να χτυπά η καρδιά του αθλητισμού μας. Στο ΟΑΚΑ που όπως δεσμεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το master plan της αναβάθμισής του, θα ξαναγίνει τοπόσημο της Ελλάδας και του παγκόσμιου αθλητισμού. Θα ανακτήσει τη λάμψη και την αίγλη που του αξίζει, όπως το 2004 που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ΟΑΚΑ των 1.000 στρεμμάτων, με το Ολυμπιακό του Στάδιο, με το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, με τις 12 πλέον πισίνες του και που φιλοξενούμαστε εδώ σήμερα. Με το σπουδαίο κλειστό του γυμναστήριο, με το Ολυμπιακό Συγκρότημα Τένις, με τα προπονητήρια στίβου και τόσα άλλα πολλά σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το ΟΑΚΑ που η κυβέρνηση πέτυχε να ενταχθεί στα εμβληματικά έργα όλης της χώρας. Παρά το ότι αρχικά δεν συμπεριλαμβανόταν. Τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 57 εκατ. ευρώ για να αλλάξει τελείως η εικόνα του, για να αναβαθμιστεί, για να σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα όλο το ΟΑΚΑ.

Το ΟΑΚΑ τελευταίο εντάχθηκε σε αυτή τη λίστα και πρώτο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για να τρέξουν τα έργα. Στη διετία 2021-2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση με μεγάλη επιτυχία. Συντάχθηκαν οι απαραίτητοι φάκελοι, δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, η αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου και η μελέτη για την αναθεώρηση των πέντε μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα που δεν είχαν μέχρι σήμερα συντηρηθεί. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το 2014 από τον τότε υπουργό, Γιάννη Ανδριανό, και την κυβέρνηση Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ