Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στη προσπάθεια του υπουργείου για τον έλεγχο των όπλων που κυκλοφορούν νόμιμα, όπως είναι τα κυνηγητικά, τα σκοπευτικά και τα όπλα αυτοπροστασίας.


Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς χορήγησης άδειας για όπλα, καθώς το τρέχον καθεστώς δεν παρέχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

Πολύ σύντομα, σημείωσε ο υπουργός, θα δημιουργηθεί επιτροπή αστυνομικών στην οποία στη συνέχεια θα συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως κυνηγετικοί σύλλογοι, σκοπευτικές ομοσπονδίες και θα κατατεθεί νέα πρόταση που θα φέρει και αλλαγές στον νόμο και στη χορήγηση των αδειών οπλοφορίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο για την εθελοντική παράδοση όπλων, που μπορεί να έχουν κάποιοι χωρίς άδεια.

Έχουμε και λέμε:

Ένα εκατομμύριο νόμιμες καραμπίνες, 5.500 σκοπευτικά όπλα και 3.000 όπλα για ατομική προστασία. Μηδέν φόνοι με σκοπευτικά και μηδέν φόνοι με όπλα ατομικής προστασίας. Ακόμα κι αν οι εκατό, κατά μέσο όρο, φόνοι το χρόνο στην Ελλάδα γίνονταν με καραμπίνες ( που δεν γίνονται ), μιλάμε για ποσοστό 0,01%. Στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο, μιας και οι παράνομοι χρησιμοποιούν “μαύρα” όπλα. Εύλογα μπαίνει το ερώτημα: ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ανακινείται αυτό το θέμα!

Άρα λοιπόν άλλος είναι ο λόγος που θέλουν να μαζέψουν τα όπλα του κόσμου! Φοβούνται κάτι; Θέλουν να βγάλουν επιπλέον λεφτά στις πλάτες του λαού; Απέτυχαν να ελέγξουν τα εγκληματικά παράνομα όπλα και την πληρώνουν τα νόμιμα; Θα επανέλθουμε γερά στο θέμα!

Υ.Γ. Οι κομματάρχες της ΝΔ εκεί στους κυνηγούς τι έχουν να πουν; Λιμπίζονται τα λεφτά από τις έξτρα άδειες, εάν υπάρξουν; Για ξυπνήστε γιατί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν μας ξεφεύγει τίποτα. Μήπως έχει σχέση με εκείνη την κατάπτυστη πρόταση νόμου πριν από λίγα χρόνια για να γεμίσουν ταμεία, τσέπες και έξοδα μετακίνησης; Αλλάζετε τους Περιφερειάρχες σαν τα πουκάμισα, προσοχή γιατί θα αρχίσουμε να τα γράφουμε όλα! Από τον Πατούλη στα γλειψίματα στον Χαρδαλιά μία… μπεκάτσα δρόμος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ