Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη τους βρήκε στο σημείο να προσπαθούν με αυτοθυσία να σώσουν ζωές. Σχεδόν 8 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, οι δύο Έλληνες φοιτητές βραβεύονται…

Ο χρόνος περνά αλλά οι μνήμες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη παραμένουν νωπές. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στοίχισε ζωές με όσους κατάφεραν να επιζήσουν να περιγράφουν τη φρίκη που έζησαν. Δύο Έλληνες φοιτητές, εκείνα τα δραματικά πρώτα λεπτά, δεν απομακρύνθηκαν αν και θα μπορούσαν. Παρέμειναν στο σημείο και έδωσαν μάχες για να απεγκλωβίσουν τραυματίες και να κρατήσουν ανθρώπους στη ζωή. Κάτι που ταξίδεψε και εκτός συνόρων.

Το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λάβουν ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης και ο 19χρονος Άγγελος Τσιαμούρας που με αυτοθυσία έσωσαν δεκάδες ανθρώπους από το φλεγόμενο τρένο στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη στα Τέμπη, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με το rosa.gr, οι νεαροί φοιτητές που έσπευσαν να βοηθήσουν όποιον μπορούσαν, βραβεύονται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου του 2023 στην Αula Magna, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, όπου θα γίνει η ετήσια τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων «Vexillum Giuseppe Sciacca».

Στα βραβεία θα βραβευτούν από τη χώρα μας, παρουσία του διακεκριμένου Καρδινάλιου Ryamond Leo Burke, ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης, οι νεαροί Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας για τον ηρωισμό που επέδειξαν σώζοντας ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο εκλιπών Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ