Μάστιγα η εξάπλωση των κοριών για τους πολίτες του Παρισιού, καθώς τα έντομα φαίνεται ότι έχουν… καταλάβει την «Πόλη του Φωτός», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει δράση ώστε να «εφησυχάσει και να προστατεύσει τους πολίτες».

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμέν Μπούν, ανέφερε την Παρασκευή ότι θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους λειτουργίας των ΜΜΜ ώστε «να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου».

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών και αξιωματούχων, αλλά και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media και απεικονίζουν κοριούς μέσα σε βαγόνια του μετρό, σε κινηματογράφους και άλλα δημόσια κτίρια.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, εκπρόσωπος του δημάρχου Παρισιού αναφέρθηκε στην ραγδαία εξάπλωση των εντόμων. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι κανείς δεν είναι… ασφαλής στην πραγματικότητα. Μπορείς να ”πιάσεις” κοριούς οπουδήποτε και να τους φέρεις στο σπίτι σου».

Το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο για τους Γάλλους, καθώς πριν από τρία χρόνια η κυβέρνηση ξεκίνησε μία καμπάνια αντιμετώπισης κοριών, δημιουργώντας ιστοσελίδα με οδηγίες αντιμετώπισης των εντόμων αλλά και μία έκτακτη γραμμή ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ