Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στο χωριό Σωτήριο της Λάρισας, καθώς τα λασπόνερα έφτασαν έως και τα δύο μέτρα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, με αποτέλεσμα να χρειάζονται… βάρκες.

Το χωριό που επλήγη και στο πρώτο «κύμα» της κακοκαιρίας, εκκενώθηκε από κατοίκους το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο πέντε άτομα αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παρέμειναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που η στάθμη του νερού παραμένει σε επικίνδυνο ύψος, έχουν μετακινηθεί σε δημοτικό κατάστημα του χωριού, καθώς αρνούνται να φύγουν, ενώ με βάρκες θα τους εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερ

Στο Σωτήριο Λάρισας βρίσκεται και η 8η ΕΜΑΚ που με βάρκες έχουν μπει στο χωριό και επιχειρούν όπου χρειάζεται.

«Έχασα σπίτι και χωράφια, τελείωσα, είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν»

«Ήταν χάλια η κατάσταση εχθές το βράδυ. Ήρθε η αστυνομία και μας ζήτησε να φύγουμε και περίμενε λεωφορείο στην άκρη του χωριού για να μας παραλάβει», ανέφερε ο κύριος Βασίλης, κάτοικος του χωριού Σωτήριο που έφυγε τελικά με το δικό του αυτοκίνητο και κινδύνεψε η ζωή του όταν κόλλησε σε δρόμο που μετατράπηκε σε χείμαρρο.

«Στο σπίτι μου τώρα το νερό έχει φτάσει στο 1,20 μέτρα. Είναι η δεύτερη φορά. Είχαμε 15 ημέρες να τα καθαρίσουμε και εχθές πάθαμε πάλι τα ίδια πράγματα. Χάλασαν όλα και τα πετάξαμε.

Από εδώ και πέρα θα ψάξουμε σπίτι για να νοικιάσουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε στο χωριό. Έχασα τρία αυτοκίνητα, το δικό μου, της γυναίκας μου και του γιου μου.

Έχασα το σπίτι και τα χωράφια. Εγώ τελείωσα. Είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν. Που είναι το κράτος να βοηθήσει;», λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα, τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, δεν έχουν λάβει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ